خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری سود و مدیریت آن با فرمت docx در قالب 24 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

      مدیریت سود فرآیند برداشتن گام های آگاهانه در محدوده اصول پذیرفته شده حسابداری برای آوردن سودگزارش شده به سطح مورد انتظار است. مفهوم مدیریت سود از زوایای مختلفی مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است و هر یک تعاریف مختلفی ارائه نموده اند. در فرهنگ حسابداری کهلر، هر شیوه ای را هموارسازی سود می نامند که به منظور حذف بی نظمی داده ها طراحی شده است، مانند: نوسان های غیرمعمول در یک منحنی که ممکن است در نتیجه شرایط غیرمستمر عملیاتی باشد(سلامی و رحیمیان،1390).

 

 


    رسوائیهای اخیرشرکت های انرون  و ورلدکام  و شرکت های دیگر این تصور عمومی را به وجود آورده است که مدیریت سود به صورت فرصت طلبانه توسط مدیران شرکت ها برای منافع شخصی آنها انجام می شود نه منافع سهامداران. این تصور عمومی منفی در مورد مدیریت سود را این واقعیت تقویت می کند که تدوین کنندگان قوانین و مقررات به تازگی قوانینی برای مبارزه با مدیریت سود تدوین کرده اند. به عنوان مثال قانون ساربینز آکسلی  که اعضای هیأت مدیره را ملزم به داشتن تخصص مالی می کند، نتیجه تلاش مستمر کنگره ایالات متحده برای کاهش مدیریت سود است. حتی نزد رهنمودهای جدیدی صادر نموده است که شرکتهای پذیرفته شده خود را به داشتن اعضای کمیته های حسابرسی با تخصص مالی ملزم می کند. بنابراین به نظر می رسد ماهیت فرصت طلبانه مدیریت سود موضوع آشکاری می باشد.

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری تحقیق

2-2-1-مرور بر ادبیات سود و مدیریت سود

 2-2-1-1-تئوری سود   

2-2-1-2-مکاتب سود

2-2-1-3- مدیریت سود

2-2-1-4- تعریف مدیریت سود

2-2-1-5- انواع مدیریت سود

2-2-1-6- انگیزه های مدیریت سود

2-2-1-7- الگوهای مرتبط با مدیریت سود

2-2-1-8- نظریه های علمی مرتبط با مدیریت سود

2-2-1-9- فرضیه های حاکم بر مدیریت سود

2-2-1-10-  اقلام تعهدی

2-2-1-11- عوامل موثر بر نوع مدیریت سود

2-2-1-1-12- هموارسازی سود

2-2-1-13- ویژگی­های شرکت ها

2-3- پیشینه تحقیق

منابع